tisdag 11 oktober 2011

Müsli och mos

På lördagens (supertrevliga!) tjejträff gick åsikterna isär huruvida man bör sylta och safta eller köpa färdigt. Om jag hinner, så tycker jag dock att det är trevligt och gott att laga egen äppelmos. Allra helst med svenska äpplen. Men det går också bra att blanda hej villt. Den här som blev till igår är gjord på frukt som började se lite tråkig ut i fruktkorgen. Ett perfekt sätt att ta hand om sådant och slippa slänga. Dessutom fick ett päron följa med den här gången.
Hemlagad müsli gillar jag också bättre än färdigköpt - och så lätt att göra. Den här är gjord på havregryn, kruskakli, linfrö, solroskärnor, pumpafrön, hackad mandel och kryddad med kanel, ingefära och lite honung. Efter att allt fått stå en stund i ugnen på 125 grader så toppade jag med russin och gojjibär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar